Ukategorisert

VG – Treneren Kom i form

Kom i form

Hvem i alle dager er den tullingen VG har fått til å være deres PT i sommer? Komme i form på 8 uker, trene med malingsspann og lite imponerende teknikk på forsiden av mandagens VG…… Temmelig shady utseende på fyren også. Det er ikke en fyr du ville sendt bestemora di til!

 

Som jeg har vært inne på før er jeg litt skeptisk til media, fordi jeg har observert nok tilfeller hvor utsagn blir tatt ut av kontekst og budskapet forsvinner. Det er sjelden jeg uttaler meg, uten å være sikker på at både innhold og form er innenfor noe jeg kan gå god for. Derfor var jeg skeptisk når VG ringte og ville ha meg med som VG sin PT gjennom sommeren. Det som vippet meg over til å akseptere var målgruppen og vinklingen, og selvfølgelig det at jeg får lese korrektur på artiklene.

 

Målgruppen for denne serien over 8 uker er ikke de vi møter på treningssentrene til daglig, og de kundene som ønsker hjelp til å gå ned en «skjønnhetskilo» eller fem. Målgruppa er de som sjelden kommer seg ut av sofaen, de som aldri har tatt dørstokkmila fatt og kommet seg inn på et treningssenter eller i regelmessig fysisk aktivitet. Som mange kanskje vet er jeg en fyr som liker å løfte tunge vekter, synes det er morsomt å være litt stereotyp, kjører knebøy til frokost, markløft til lunsj og avslutter dagen med litt benkpress til middag. Jeg er rett og slett en som elsker klassisk styrketrening. Utfordringen her er at det jeg driver med til daglig i liten grad appellerer til de mest inaktive blant oss. I denne serien ønsker vi å senke terskelen for aktivitet ved å gjøre treningen så tilgjengelig, og så enkel, at praktisk talt alle kan være i stand til å gjennomføre den. Legge tanken om «optimal» trening litt til siden, og heller fokusere på å få folk i gang, for deretter gradvis å tilføre progresjon i form av høyere intensitet, mer kompliserte øvelser og større volum.  

 

Så langt har jeg fått alle mine uttalelser til gjennomlesing og har godkjent de. Men dessverre har jeg ikke fullstendig råderett og alt som kommer på trykk, og jeg skulle gjerne vært foruten overskrifter som; «kom i form på 8 uker». Det er ingen tvil om de fleste fra denne målgruppa vil oppleve å komme til bedre form ved å gjennomføre den treningen jeg legger opp til, men jeg får enkelte assosiasjoner til sommerkropp, og de vanlige klikkoverskriftene, som jeg gjerne skulle vært foruten.

 

Dessuten skulle jeg gjerne sett så skulle det gjerne vært med litt et litt mer flatterende bilde enn i mandagens VG, når jeg først skulle debutere som «forsidemann». Både når det kommer til teknikk og belastning;)  

Tørnquist

Hyggelig av Einar Tørnquist å dele innlegget med sine 68k følgere, men håper ikke alt for mange følger hans råd om å drikke terassebeis å sitte på huk i 2mnd:)